Borang Pendaftaran Keahlian/Sukarelawan Pertubuhan Barisan 33 Malaysia

 

Terdapat 2 jenis permohonan untuk pendaftaran Pertubuhan Barisan 33 Malaysia.

Sila pilih jenis pendaftaran dalam Borang yang disediakan.

Permohonan Pertama:-

Pendaftaran Keahlian Pertubuhan Barisan 33 Malaysia.

Sebagai Ahli, anda layak memegang jawatan dan mengundi dalam Mesyuarat Agung Pertubuhan Barisan 33 Malaysia mengikut Perlembagaan Pertubuhan dan Undang-undang Pendaftar Pertubuhan Malaysia. Anda juga layak mewujudkan Ketumbukan anda sendiri apabila anda berjaya mendaftarkan 1000 ahli/sukarelawan dalam setiap setiap ketumbukan dan anda layak untuk melantik jawatankuasa sendiri dalam ketumbukan anda tanpa melalui Mesyuarat Agung atau arahan mana-mana jawatankuasa pusat. Kepimpinan setiap ketumbukan adalah mutlak bermakna tiada sesiapa layak menurunkan anda atau memecat anda dari ketumbukan yang anda ketuai. Sebagai memudahkan urusan pentadbiran - setiap ketumbukan akan menerima peruntukan perkapita one-off RM10 dari yuran setiap AHLI berdaftar (bukan sukarelawan).

Sebagai ahli berdaftar, anda akan menerima Kad Keahlian dan anda layak untuk membeli merchandise terhad Pertubuhan Barisan 33 Malaysia. Anda juga layak secara automatik untuk menyertai mana-mana program latihan Pertubuhan atau mengambil bahagian secara aktif dalam apa-apa program Pertubuhan. Keutamaan untuk menjadi jawatankuasa Program Pertubuhan atau sebagai Jawatankuasa Pertubuhan Gabungan Barisan 33 akan diutamakan.

Pendaftaran Sukarelawan Pertubuhan Barisan 33 Malaysia

Permohonan Kedua iaitu Pendaftaran Sukarelawan Pertubuhan Barisan 33 - menggunakan borang yang samauntuk mendaftar Sukarelawan Barisan 33 Malaysia sahaja. Pendaftaran sebagai Sukarelawan adalah percuma tetapi tidak melayakkan anda mengundi atau memegang sebarang jawatan dalam pertubuhan.

Anda adalah terikat kepada PERLEMBAGAAN PERTUBUHAN BARISAN 33 MALAYSIA sekiranya menjadi Ahli atau Sukarelawan Pertubuhan Barisan 33 Malaysia dan tidak boleh menyalahgunakan atau mencemar nama baik Pertubuhan. Anda akan dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin Pertubuhan sekiranya didapati melakukan apa-apa tindakan mencemar nama baik Pertubuhan atau bertentangan dengan Perlembagaan Pertubuhan.

Syarat Keahlian/Sukarelawan

Keahlian adalah terbuka kepada semua rakyat Malaysia beragama Islam berumur 18 tahun keatas, manakala Pendaftaran sebagai Sukarelawan terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 18 tahun keatas.

Pendaftaran Keahlian/Sukarelawan Pertubuhan Barisan 33
Keahlian - Yuran RM30 seumur hidup Sukarelawan : Tiada Yuran dikenakan
Bujang Berkahwin Duda/Janda Lain-lain
1 2 3 4 Lebih dari 5 orang
Melayu Orang Asli Semenanjung Bumiputera Sabah/Sarawak Lain-lain Bangsa
Kurang dari SPM SPM Diploma Diploma Lanjutan Sijil Profesional Ijazah Sarjana Muda Sarjana atau Setaraf Doktor Falsafah (PhD)
UMNO PKR DAP PPBM Parti Tempatan Sabah Parti Tempatan Sarawak Belum Mendaftar Mana2 Parti
Ya Tidak Saya bersetuju untuk didaftarkan sebagai Ahli UMNO Cawangan PWTC dan saya membenarkan Pihak Pertubuhan Barisan 33 Malaysia menggunakan maklumat yang telah disikan dalam Borang Pendaftaran ini untuk tujuan tersebut.
Sudah Belum Tidak Berminat
Setuju Tidak Setuju
The maximum file size is 5mb (jpg, jpeg, png, pdf, doc)
The maximum file size is 5mb (jpg, jpeg, png, pdf, doc)
The maximum file size is 5mb (jpg, jpeg, png, pdf, doc)

Saya mengakui semua maklumat yang saya isikan adalah benar dan pihak Pertubuhan Barisan 33 Malaysia

berhak untuk menyemak maklumat yang telah saya berikan ini.


Ikuti kami di Media Sosial: